diumenge, 30 d’abril del 2017

Elastòmers

Elastòmers


Cautxú (CA)

Són molt flexibles i resistents. El cautxú natural s'obté d'un suc lletós anomenat làtex que segreguen certs arbres tropicals quan se'ls fan petits talls en el tronc, en l'actualitat ha estat substituït en un gran percentatge per cautxú sintètic. S'usen per a la fabricació de rodes, cilindres d'impressores i impremtes, tubs flexibles, soles de sabates i guants.

Neoprens (PCP)

Són més resistents que el cautxú però menys flexibles. És incombustible. S'usen en corretges industrials, recobriments de cables i canonades, en vestits de busseig i roba de bombers.

Poliuretans (UP)

Són durs, resistents a l'abrasió i flexibles. Es classifiquen en dos grups ja que poden ser termoplàstics i termoestables. S'utilitzen en peces de vestir elàstiques de elastà o lycra, cintes transportadores, adhesius segelladors d'alt rendiment, pintures, preservatius, mànegues i en forma d'escuma per a seients o matalassos. Existeix a més la forma d'escuma rígida que es pot aplicar en forma d'esprai com aïllament d'edificis, estanys i canonades.

Silicones (SI)

Tenen com a base el silici i presenten bona estabilitat tèrmica i davant l'oxidació, són flexibles i tenen excel·lents propietats elèctriques. S'utilitza en pròtesis mèdiques, segellat de juntes, hules i altres aplicacions resistents a l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada