diumenge, 30 d’abril del 2017

Tipus de plàstics

Tipus de plàstics


Termoplàstics

No suporten altes temperatures, quan s'escalfen s'estoven i es poden deformar. Es poden reciclar i reutilitzar, encara que al repetir aquest procés moltes vegades perden les seues propietats originals. Poden suportar fins a 150 ºC. Una excepció és el tefló, que suporta temperatures més altes.

Els seus polímers són lineals i ramificats. En escalfar-aquests polímers poden lliscar entre si adquirint noves posicions de manera que en solidificar el conjunt pot prendre una nova forma.


Termoestables

Suporten temperatures més altes, però quan és massa alta es cremen i no es poden reciclar. Es fabriquen escalfant a altes temperatures mentre se'ls dóna forma sotmetent-los a pressió, a aquest procés se li crida curat.
Alguns poden aguantar fins 400 ºC. Tenen major resistència als impactes i són més impermeables als gasos que els termoplàstics.

Els polímers formen una xarxa que en destruir ja no pot tornar a recompondre.

Elastòmers

Quan s'estiren poden recuperar la seua forma original tot i que se'ls haja deformat fins a augmentar la seua longitud 6 vegades la que tenien al principi. Pel seu comportament enfront de la temperatura la majoria són termoestables, però alguns són termoplàstics i es poden modelar a altes temperatures.

Els polímers que el formen estan plegats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada