diumenge, 30 d’abril del 2017

Plàstics termoplàstics



Plàstics termoplàstics.

Policarbonat (PC).

És transparent, té gran resistència a l'impacte i una gran resistència mecànica (200 vegades més que el vidre). Té a més excel·lents propietats tèrmiques, químiques i elèctriques. S'usa en CDs, lents, visors per a cascos protectors, finestretes d'avió, escuts de policia ...

Clorur de polivinil (PVC). 

Té gran resistència mecànica, rigidesa i duresa, és molt resistent químicament i es pot barrejar molt bé amb additius que milloren les seves propietats. No flota a l'aigua. S'empra en tubs, canonades, conductes elèctrics, maletes, sabates, cortines de bany, mànegues, xeringues, discos de música.

Polietilè (PE).

És resistent a la corrosió, flota en l'aigua, al cremar-no contamina, el seu color és entre transparent i blanquinós, es pot pintar amb facilitat. Hi ha dos tipus.

Polietilè d'alta densitat (HDPE). Té una gran resistència mecànica, s'empra per a caixes, joguines, canonades, ampolles.

Polietilè de baixa densitat (LDPE). Té menys resistència que l'anterior, s'empra per a bosses, sacs de dormir, hivernacles.

Polipropilè (PP).

És molt barat i té una resistència acceptable, és més dur i menys flexible que el polietilè és resistent a la humitat i la calor. Flota en l'aigua. S'empra en maletes, tapadores de vàters, terrines de margarina, gespa artificial, ampolles, tubs i canonades, bosses, sacs, xeringues i precintat de caixes.


Polietilè tereftalat (PET). 

Transparent i impermeable a components gasosos. Més dens que l'aigua. Ampolles d'aigua i de begudes carbòniques, cinta de gravació, fibres tèxtils.

Polyethylene-terephthalate-3D-spacefill

Poliestirè (PS). 

És transparent inodor i insípid, resisteix els agents externs però és una cosa fràgil. Es comercialitza en dues formes:

Poliestirè dur s'utilitza per rotllos de pel·lícula, cassets i cintes de vídeo, botons d'aparells, taulers d'automòbils, carcasses d'electrodomèstics, envasos de iogurts.

Poliestirè expandit o suro blanc, s'usa en aïllaments, transport d'electrodomèstics, safates d'aliments frescos.


Polimetacrilat (PMMA). 

És transparent i es pot pintar amb facilitat. S'utilitza en pilots d'automòbils, accessoris de bany, ulleres protectores, vidres d'avions i vaixells.

Acrilonitril-butadiè-estirè (ABS).

 És molt dur i resisteix altes temperatures. S'empra en carcasses de televisors, ordinadors, joguines de construcció i per utilitzar en impressores 3D.

Politetrafluoro etilè (PTFE).

També conegut com tefló. Conté fluor que li dóna propietats de antiadherència, resisteix les altes temperatures i agent químics agressius. És molt bon aïllant elèctric. S'usa com antiadherent en paelles i cassoles, juntes, coixinets i components elèctrics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada