dissabte, 29 d’abril del 2017

Obtenció dels plàstics

Obtenció dels plàstics


Els plàstics.


Els plàstics són materials tous, flexibles i poc densos compostos principalment per carboni. Actualment es sintetitzen a partir de materials obtinguts del petroli, o el gas natural, encara que en els seus inicis al segle XIX s'obtenia a partir de matèria primera d'origen vegetal o animal i posteriorment del carbó.

Composició.


Els plàstics estan formats per molècules de grans dimensions o macromolècules. Cadascuna d'aquestes molècules està constituïda per la unió grups d'àtoms que es repeteixen formant una cadena. Cada agregat d'àtoms s'anomena monòmer i la unió encadenada de tots ells és un polímer. Els noms de cada polímer ens indiquen el monòmer del qual està constituït, per exemple el polietilè està compost per la unió de moltes molècules d'etilè.
Single Polymer Chains AFM

Fabricació del plàstic.


De forma resumida el polímer s'obté introduint el monòmer en un reactor a alta pressió i temperatura. Alhora el reactor conté un dissolvent i un catalitzador que facilita la reacció química, a més se li poden introduir colorants i càrregues que abarateixen el producte i milloren les seues propietats físiques, químiques o mecàniques.
Després d'efectuada la reacció de polimerització el producte se separa del dissolvent i s'asseca. Finalment es tritura i es distribueix en forma de boletes, grànuls o pols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada