diumenge, 30 d’abril del 2017

Plàstics termoestables

Plàstics termoestables


Fenols (PF)

Tenen bones propietats elèctriques, tèrmiques i mecàniques i elevada resistència la corrosió química. No és apte per a recipients alimentaris. Normalment se li afegeixen càrregues per millorar la seva resistència. Es fan servir com a aïllants, dispositius elèctrics, carcassa de motors, botons, coles, adhesius, manetes, poms i mànecs d'estris de cuina, laminats de taulers.

Urea formaldehid (UF)

No tenen olor i són insensibles a la llum. Poden acolorir-amb facilitat. S'utilitzen en peces que han d'estar a l'exterior, plats, gots, interruptors elèctrics i com a revestiment de fogons, taules i cadires.

Amines (MF)

No fan olor ni sabor. Al combinar amb farcits de cel·lulosa s'obtenen productes barats amb bona rigidesa i resistència a l'impacte. S'utilitzen per a recipients alimentaris, com resina d'unió en taulers contraplacats, cascs d'embarcacions i recobriments per a paper.

Resines de polièster (UP)

Es combinen amb fibra de vidre i s'obtenen materials compostos de gran resistència. Resisteixen fins a 200 º C sense deteriorar-se. S'empra en carrosseries, panells de cotxes, esquís, canyes de pescar, avions, cascs d'embarcacions petites i com plaques transparents per a cobertes i teulades.

Resines epoxi (EP)

Tenen bona adhesió i bona resistència química i mecànica, són bons aïllants elèctrics, són fàcils de treballar. S'usen en adhesius de metalls, vernissos, recobriments de conductors elèctrics i circuits impresos i en revestiments de llaunes d'aliments i bidons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada